Our Princess : Rania Eryna Bt Mohd Adzlan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, October 24, 2011

Checklist ~ Semangat supaya Tak resign.. Resign @ Tak Resign

Dulu sorang, pasatu berdua, nOw bertiga..Alhamdulillah, kami semua sihat.. 

Mcm nk resign  , x der mood langsung kerja skrg. Mcm nk jer jager Eryn sendiri..Nak full BF dia..Cian dia kecil2 dh menumpang rumah or..Biler terfikir camni... (Kecil lagi anak mummy, dh menumpang kasih dan perhatian orang yg tak dikenali..mcm nk nangis jer everytime fikir cam ni..Mmg i tak boleh lah hantar dia rumah baby sitter tiap pg..Huhuhu..Then terfikir lagi, elok ker org jager dia, elokkan kak ita (nama baby sitter Eryn) mandikan dia, Elokker kak ita susukan dia, nangis tak Eryn kat rumah baby sitter and ader tak org layan Eryn berjager mcm mummy and daddy main2 and sembang2 ngn Eryn, Even Eryn tak boleh bercakap lagi, i trust dia faham aper i cakap..sbb dia sure respond..) 
 
Mcm nk resign biler byk makan hati ngn boss, and byk benda yg unfair kat ofis..Bosan nyer kat ofis ni skrg...
Malas dh nk citer pasai ofis ni..Fed up!!!!!

Mcm nk resign sbb nk set up and focus business sendiri supaya byk maser utk family... Tapi modal tak cukup...Nak sgt buka cafe....Hope 1 day, i akan ader cafe sendiri..Tempat utk B and kawan2 melepak =p. 

Please jgn Resign !!!! 

 1. Gaji berdua ngn B skrg cukup2 jer.. Kalau resign nnt tak cukup duit nk mewah2, Cian B nnt kerja sorang jer..

Ok, jangan resign bcoz :  Checklist Checklist

- nak handbag LV..nak designer handbag sebulan 1.hahaha
- Nak sediakan baby i bilik baby yg canggih and full safety
- Nk hadiahkan B  Ford Focus and Audi 4 with driver or Superbike, kononnyer
- Nak travel every month
- Nak bungalow yg lengkap ngn cctv (pantau maid jager anak2 i and tgk kalau ader pencuri)...
- Nak maid sorang satu pantau anak2 i nnt
- Nak designer shoe and watch
- Nak buat masjid duit sendiri atas nama arwah mak nnt..

Mcm2 yg i nak tak dapat lagi ni, so please jgn resign Syairiani..Emm..im in my way to transfer to other department... I dont like PSD..

Bla bla bla bla..

6 comments:

asma HazeLnut said...

dah ade anak ni asik terfikir anak je kan?lagi kiut miut macam eryna..ko kene transfer dept?dept mane??bidang ko ke tak???

LV syai??juling mate aku tgk harge die..kalau ko nak, jgn resign k sayang ku..sabar byk2..

good luck with the cafe..aku nak tlg jadi interior jugak nanti =)

asma HazeLnut said...

yeayyyy..dah boleh komen..sblm ni tak buleh komen kat blog ko.. =)

triesya said...

nut nut...sonok yer dh bleh komen.hahaha...Entah lah nut..Aku now demotivated giler nk kijer dpartment aku ni..Aku minta transfer ke HR or Marketing Communication..Hope dapat lah..Tapi hujung november baru blh..Kalau lulus interview lah jgk..

Nak jg interior umah aku ker? hehe..

Now im always thinking about Eryna..Emm.

Nawal Abdul Razak said...

Hey........ Jangan Resign.. nnt kena sebat!

dayahyusoff said...

Amboi Syaii.. wishlist tak boleh tahan aku tgk. Tang beg LV tu yg tak boleh blahh harga dia!! Fuhh!

Sabar jelah Syai. Usah resign lagik. Stress mcm mana pun, buat2 tak stressss waktu keje..!! Huhu.

triesya said...

Kak Nawal and Dayah..Thanks remind kan Syai..Huhuhuhu...