Our Princess : Rania Eryna Bt Mohd Adzlan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 14, 2011

Darul Ehsan Medical Centre @ Shah alam : Delivery Package

Baru jer balik lunch..Raser agak penat and mengah2 ket sbb jalan jauh and makan kenyang sgt kot.Makan nasi goreng thai (big portion)and milo ice..Lately kalau jalan jauh2 cepat penat..Sbb bawa perut yg dh nampak cam pregnant kot..Hahaha.

Mlm td dh confirm ngn b untuk deliver kat DEMC Shah Alam, sbb nyer dekat ngn umah..Pakcik suh deliver kat Hospital Pantai Puteri, Ampang, tapi B concern takot jalan jammed.So, Pagi td i call DEMC nak tanyer pasal delivery package..ok, ni list dia:

Normal Delivery Cost

PACKAGE A (2 Days, 1 Night)
Normal (SVD) – Double Bed RM2,500.00
Normal (SVD) – Single Bed RM2,600.00

Terms And Conditions

  • Only refers to the normal (SVD) cases.
  • Sum deposit of RM 2,000.00 has to be paid upon admission.
  • The above cost inclusive of O&G charges, baby screening by Paediatrician, Vitamin K injection, BCG injection, Hepatitis B injection (1st dosage only), nursery charges, room charges and diet.
  • For vacuum / forceps additional RM300.00 will be charge.
  • Any complication during or after the procedure for mother or the baby will required some additional charges to be added.
  • All estimated charges rate is not inclusive of 5% service tax.
  • Package is valid only till End of December 2011.

Optional Procedure

EPIDURAL From RM700.00
SCAN (3D/4D) From RM300.00
DETAIL SCAN From RM250.00
CIRCUMCISION (BABY BOY) Procedure by Surgeon From RM300.00
CIRCUMCISION (BABY GIRL) Procedure by Paediatrician From RM150.00

Ok, so i still call nak kan pengesahan..Staff kat saner inform i normally kalau normal delivery still dalam RM 3000 jugak..Ader tambah ubat and paper lagi..Kalau buat operation harga RM 7000 (kalau plan awal nak deliver secara operation or mmg kena deliver operation) tapi kalau last minute (emergency) nak kena operation, tambah seribu lagi..Jadilah RM 8000.Huhuhu, risaw gak kalau kena operation..Ya Allah, hope i boleh deliver normal.

So, alhamdulillah i ni staff Proton..So, masuk bulan ke tujuh dh start monthly check up kat DEMC and Proton akan bayar i nyer bill check up kat saner..Now pon Proton cover i check up kat klinik panel =).. So, i tanyer still nak bayar deposit tak..Selamat lah tak payah bayar..Dorang cakap dh ader kad proton dh cukup..Then untuk bersalin, proton akan support RM 2000 and balance topup sendiri..So, Kalau dalam RM 3000 untuk normal delivery, kire ok lah kan..Just topup lagi seribu jer..

Kalau deliver kat goverment seperti kat Hospital Putrajaya pon ok.Tapi hospital tu jauh dari umah.Kalau hospital goverment yg lain tak beraper berani nk cakap, byk dengar keburukan jer..

Lagi pon B tak nak nnt i sakit nak bersalin pon, nak kena tggu turn and crowded ngn org..Katernyer as a terima kasoih sbb nak lahirkana ank untuk dia, dia nak i selesa semasa bersalin..Yelah, kan sakit bersalin tu antara sakit yg paling sakit dlm dunia..

Emm..bercakap pasal sakit bersalin ni, so far..i tak der lah takot sgt biler pikir nak bersalin nnt..Just kalau pikirkan kena bersalin secara pembedahan jer i raser takot coz ngeri sgt ngn operation2 ni..Hahaha..sepanjang hidup i baru sekali i kena operation..Tu pon minor surgery jer, cabut gigi geraham bongsu..Hehehe, kononnyer nak jager kebersihan mulut,i pergi buatlah operation..Hehehe..3 bulan before kawen dulu..

 Bye bye..i nak rest jab..Better pi solat zohor dulu. =)

No comments: