Our Princess : Rania Eryna Bt Mohd Adzlan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 2, 2011

The Best Nasi Lemak - Top 5

Even i ni tak lah besar maner, tapi i suker sgt try mcm2 makanan.Hahahaha..Pasta, steak, sate , nasi lemak, puding2 and mcm2 lagi... Entry kali ni i nak story about Nasi Lemak lah..Top 5 nasi lemak yg i pernah try sepanjang hidup ni and yg i still ingat rasernyer.Hehehe

1.) Nasi Lemak arwah mak yg masak : 
Of cause lah kan, semua makanan yg arwah mak masak sgt sedappppp..Thump up ok.Hehehe..Emm, nnt i nak tulis entry pasal makanan yg mak masak lah.

2.) The Village Park @ Damansara Uptown:
Thanks kak nawal bawa syai mkn kat sini.1st time i dtg sini i mkn mee kari, because that time area kol 3pm, si malas lah nak mkn nasi ker aper. Customer ramai gak, tapi tak lah sampai beratur kan. 2nd time, still pergi saner ngn kak nawal gak..Pagi2 bangun and lapar, kak nawal ajak mkn nasi lemak kat sini. Mak oii ramai nyer org, then mostly org yg dtg order nasi lemak ayam goreng.Sedappp giler...Balik umah still teringat and story kat B (time tu still Mr Tunang), Nx week nyer dah plan awal2 bgn awal hari sabtu semata2 nak ajak b mkn nasi lemak ayam goreng kat saner. So, b pon bawa lah i ke saner even time tu umah i Kat tasik permaisuri.Agak jauh lah kan cari breakfast..Sebab weekend kan, so operasi jalan2 cari mkn lah.Hahaha.Emm, b pon terkejut tgk ramai giler org kat kedai tu, sampai kedai tu bukak 2 kanopy lagi kat depan..Mmg sedap.Buka start kol 7am sampai 7pm jer

map to go there

Nasi Lemak Rendang Ayam

Soto and Roti Bakar pon best



Best giler!!! Nasi lemak ayam goreng


3.) Nasi Lemak Antarabangsa (kampung baru)
Kak sini, i pergi ngn B jgk.Mmg sedap..If pergi breakfast area kol 8 kol 9, kena beratur gak nak ambik nasil lemak and lauk pauk dia..I suker paru gorang dia.Sangat rangup..Begedel kat sini pon best..Operation hour dia start kol 6pm sampai 5am taw.





Paru goreng dia satu bakul
4.) Nasi Lemak Famous @ Bangsar Selera
Maser study dulu selalu mkn sini, balik dari tgk movie kat mid valley, mkn sini..Sini siang mlm pon buka..
Macam2 lauk ada.Nak cari tempat ni pon senang, dekat jer ngn Bangsar village, kat medan selera Bangsar.


5.) Nasi Lemak dekat blok 25 (seksyen 7 shah alam)
Nasi lemak ni and housemate selalu beli..Nasi dia best and banyak..Lauk yg famous antara kitorang ialah sosej besar, ader raser black pepper and cheese.Sgt sedapp. Dia letak byk pon i still boleh abeskan..Hehe.
Tapi antara kitorang, kami panggil kedai ni nasi lemak batang.Senang nak bezakan antara kedai2 nasi lemak yg lain.Pics nasi lemak ni i tak ingat letak maner.SAder ambik maser study dulu.(nut and dayah yg snap i beli nasi lemak).

4 comments:

Nich Arwen said...

bestnya syai.... makan nasi selalu ok n jgn lupa minum susu for baby juga :D

triesya said...

Hahaha...yes..Baru start balik minum susu..B4 ni tak leh nak minum, kalau minum jer muntah.huhu

ain nina said...

bestnya nasi lemak batang..rindu sgt2....

triesya said...

hari tu kak syai singgah seksyen 7 semata2 nak beli nasi lemak batang.Best kan..Biler nak mkn samer ni?